Laži Locka Lamore

Laži Locka Lamore

Scott Lynch je serijo Uglajene barabe postavil v Camorr, otoško mestno državico, ki bi jo zlahka postavili ob bok kakšnim Benetkam glede na lego, številne kanale in njeno starodavnost in mističnost.

Knjiga vas bo hitro prevzela in tudi preplet dogajanja danes in v preteklosti, kjer se prepletajo spomini glavnih junakov na njihovo urjenje in šolanje ter legende, ki počasi razkrivajo, zakaj se so se danes stvari odvile, kot so se; je zelo tekoč in povezan.

Camorr je preplet marsičesa – na eni strani imamo uradnega prvega moža, vodjo Nicovanteja s svojo vojsko, s podporo bogatih plemičev in nenavadno pojavo, ki jo poznamo kot Pajka in se zdi bolj mit kot karkoli drugega. In na drugi strani imamo kapa Barsavija, vodjo podzemlja, ki nadzoruje temno plat mesta, pobira davke in s trdo roko pravzaprav skrbi za red. In potem je tu nenavadna druščina, ki služijo (neuradnemu) trinajstemu bogu in ki jih je izuril pretkani Verigar Uglajene barabe, ki jih vodi bistroumni Locke Lamore. Uglajene barabe domišljeno kradejo bogatim, sicer vestno plačujejo davek Barsaviju, na neki točki pa kljub vsemu ugotovijo, da znajo marsikaj, ne znajo pa zapravljati in da so prav nesramno bogati. A kaj, ko se v Camorru pojavi še nekdo, nekdo bolj pretkan in s pomočjo zavezolomca in njegovih silnih čarovniških moči nepremagljivo močan.

Kakšni so njegovi načrti v resnici, koga bo izkoristil in koga uničil ter ali se bo uspelo Locku Lamori zoperstaviti tej silni moči? Lahko ste prepričani, da knjige zlepa ne boste odložili iz rok in da boste nestrpno pričakovali nadaljevanje.

Rating: 4 out of 5.

Založba Mladinska knjiga, 2019

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: