Srebrna krila

Srebrna krila

Drugi del nove serije Camille Lackberg je tu – Faye se vrača. Odkrivanje preteklosti, ko je bila Faye še Mathilda, presenetljivi preobrati znotraj njenega Revengea in seveda imeniten nastavek za tretji del.

Faye, ki se je v prvem delu Zlata kletka uspešno osvobodila iz rešetk zlate kletke, kamor jo je zaprl njen mož Jack, domiselno in brezkompromisno prevzela in na noge postavila lastno uspešno podjetje Revenge, živi v (skoraj) popolnem svetu. Mama in hči sta živi, pa čeprav za to nihče ne ve in tudi ne sme izvedeti. Revenge se pripravlja na širitev v ZDA in nadaljevanje uspešne zgodbe. Jack je v zaporu, njegov zvesti prijatelj in pomočnik Henrik je ostal brez vsega. Faye ima vse, oziroma vsaj tako misli.

Na nek način se zdi, da se je Faye iz zlate kletke preselila v nek utopičen, nedotakljiv in nadvse udoben fotelj, v katerem bo ona uživala življenje in zajemala sladkosti z veliko žlico. V tipični avtoričini maniri nam tu pa tam postreže s kakšnim pikantnim erotičnim vložkom, da malo razburka pripoved, čeprav se seveda lahko vprašam, ali ne stori tega vsakič, ko tempo malo pade. Takrat se Faye zgodi nekaj vznemirljivega, drugačnega, da malo pozabi na vse skupaj.

No, ta nadvse udoben in celo hedonističen fotelj pa začne Faye razpadati. Ves čas prisoten strah, da bo nekdo izvedel, da sta mama in njuna hči živi, pa čeprav odlično skriti. In ta strah se le še okrepi, ko začne policija preiskovati okoliščine tiste usodne noči, ko naj bi Jack umoril obe dve. Naslednja tarča je Revenge, ki je očitno tik pred sovražnim prevzemom in Faye koleba – ali vse skupaj preprečiti ali se zadovoljiti z bogastvom, ki ga ima. Dolgo časa ne more odkriti, kdo stoji za prevzemom in je ob razkritju seveda zelo presenečena ter obenem odločena, da Revenge ostane njen. In kot da vse to ne bi bilo dovolj, iz zapora pobegne njen bivši mož, Jack. Ne sam, temveč je z njim na begu tudi njen oče.

Vse to v Faye odpre nove stare rane. Spomini, ki jo popeljejo nazaj v Fjallbacko in v katerih se spominja tako očetovega nasilja in sprva tesnega zavezništva z bratom, ki pa se sčasoma sprevrže v stalne spolne zlorabe. Iz njene omare tako pade še nekaj okostnjakov, ki se jih bo avtorica zagotovo lotila v kateri od naslednjih knjig. Na srečo ima Faye ob sebi novega ljubimca oziroma kar novo ljubezen v podobi popolnega Davida, ki pa ima le eno težavo – ženo Johanno, ki se ne želi ločiti. In če je David sprva njen varen pristan v vse bolj razburkanem življenju, podivjani valovi kmalu začnejo pljuskati vse naokrog.

In nastopi čas za žensko moč. Faye se mora še enkrat več obdati s podobno krhkimi, a obenem odločnimi ženskami, kot je ona sama. Rešiti sebe, mamo in Julianne, rešiti Revenge in njihova življenja ter kariere. In če je bilo ob koncu prvega dela povsem jasno, da se je zgodba komaj dobro začela, je tudi ob koncu drugega zelo jasno, da so se stvari komaj dobro začele zapletati. Mestoma predvidljivo branje, zapletanje in razpletanje, ki pa je napisano z ravno pravo mero suspenza, da knjigo težko odložiš in da te seveda zanima, ali se zgodba odvija v pričakovano smer ali tako glavno junakinjo kot bralca, čaka še kakšno presenečenje. Pustite se presenetiti!

Rating: 4 out of 5.

Učila International, 2020

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: