Puhasti Niko – Božičkov maček

Puhasti Niko – Božičkov maček

Prikupna slikanica za praznični decembrski čas, kjer spremljamo zgodbo Božičkovega mačka Nika, ki je velik zaspanec in se nepričakovano znajde v vlogi glavnega junaka.

Božič je pred vrati in Niko si kot vsako leti želi, da bi bil prazničnega vzdušja in da bi tokrat lahko spremljal Božička na njegovi poti okrog sveta. Najprej zaspi, se prebudi, odide v delavnico in spet zaspi – za nameček kar v škatli in nenadoma Niko postane darilo! (Prepričani smo sicer lahko, da si je kakšen otrok nekje na svetu zagotovo zaželel simpatičnega puhastega mucka)

In ko se Niko naslednjič prebudi, je na Božičkovih saneh, na katerih drvita prek širnega neba in prostranega sveta. Pot je dolga in naporna in nato na sceno stopita grozna tatova Jaka in Jaša, ki želita Božičku ukrasti vsa darila. Niko se s tem seveda ne strinja, napade zlikovca in ju pošteno prestraši ter seveda reši božič. Božiček mu obljubi, da bosta odslej tandem, a Nika nekaj (upravičeno) skrbi – kaj, če bo zaspal?

Pravljico, ki bo zagotovo navdušila mlajše in ker je praznik prikazan v prijaznem, skromnem duhu, jo bodo za svojo vzeli tudi starši. Napisala jo je Lucy Rowland, s prikupnimi ilustracijami pa opremila Paula Bowles. Otroci bodo zagotovo opazili številne podrobnosti – npr. Rudolfov svetleči nos, zabavne napise v Božičkovi delavnici, mimiko na obrazih palčkov ipd. In kot je že kar stalnica – za prevod in prepesnitev je mojstrsko poskrbel Milan Dekleva.

Rating: 5 out of 5.

MorfemPlus, 2021

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: