The Boys: Omnibus volume 6

The Boys: Omnibus volume 6

Prišel je čas za veliki zaključek! Kdo bo koga in kako, kaj nepredvidljivega se bo zgodilo in zakaj? Seven ali Boys, Homelander ali Billy Butcher, ljubezen ali razhod Annie in Hughieja, Female in Frenchie ter vse ostale zgodbe, ki so se nasnovale v preteklih letih/knjigah …

Zgolj trije deli za veliki zaključek – Over the Hill with the Swords of a Thousand Man, The Bloody Doors off in You Found Me in že začetek je eksploziven! Atentat na predsednika ZDA in pobesneli M.M., ko izve, da je njegova bivša žena v pornografski posel zvabila še njuno mladoletno hči. Homelander in Seven se pripravljajo na končni spopad, Hughie pa Annie zaupa svojo nočno moro, ki mu onemogoča, da bi bil intimen z njo. Napad začnejo Paralactic, ki prav veliko možnosti nimajo, še posebej, ker vsak od Boysov v sebi nosi zvrhano mero jezo in spopad bi zlahka opisali kot masaker. Ampak je to seveda le uvod.

Frenchie in Female sta s strani Butcherja poslana na posebno, skoraj samomorilsko misijo, v katerem je Frenchie hudo ranjen, sam Butcher pa Hughieju »servira« A-Teama, vključno s priznanjem, ki sodu izbije dno. Potem pa prvo razkritje – Homelander, Black Noir in Stormfront, za nameček še Queen Maeve. Drugo razkritje – nekdo vleče niti iz ozadja in ta nekdo si želi spopada med Seven in Boys. Sledi neizogiben spopad pred Belo hišo, v katerem se Billy Butcher še enkrat več izkaže kot prvovrsten strateg in vojskovodja. In kot pravi general postavi tudi piko na i.

Človek potem nekako zmotno misli, da je to to in da ga na koncu čaka samo še lepo. Ampak seveda ne, ne pri Garthu Ennisu. Že določene Butcherjeve poteze v preteklosti se v drugem delu, The Bloody Doors Off, pokažejo v pravi luči, ampak vse tisto, kar sledi, pa osupne. Niso bili le Seven s Homelanderjem tisti, ki se jih želi Butcher znebiti, ampak preprosto vsi superjunaki, ki imajo v sebi Compound V in začne kar pri svojih. Od dobrohotnega Rusa Vasa, prek Legenda, lastne ekipe … Hughie raziskuje, zateguje zanko, spoznava, da je bil na nek način izbran v ekipo s prav posebnim namenom in ko razkrije, kar je bilo razkriti mogoče … sledi zadnji obračun. Če sta bila v Preacherju to Jesse in Cassidy, sta tu pač Hughie in Butcher. Tista dva, ki bi dala roko v ogenj drug za drugega, ki si vedno krijeta hrbet in ki sta jin in jang drug drugemu. Brutalno!

No, pa seveda še ni konec. Prah okoli Seven in superpokola se ne poleže, ko je za vse obdolžena uslužbenka Vought-American Jessica Bradley, ki je slepo sledila ukazom in če je že razmišljala s svojo glavo, je tudi to počela zelo premišljeno in se kazala kot neka svetla točka. Grešni kozel! Dokler se ne zgodi še zadnje maščevanje in kot veste, so ta ponavadi sladka. Zadnja »tarča«? Susan Rayner.

V zapisu so seveda luknje, ker jih z vsebino ne smem napolniti, saj bom povedal preveč. Lahko priznam, da sem bil osupel in nato šokiran. Resnično nisem pričakoval takšnega razpleta, pa čeprav mi je bilo jasno, da vsaj glede Boysov pretirano srečnega konca najbrž ne bo, seveda pa si nisem mislil, da bodo člani ekipe umirali na tak način. Še enkrat več mojstrska zgodba, v kateri je Ennis imenitno prepletel pravzaprav vse, kar je narobe na svetu, še posebej pa v deželi instant uspehov, neizmernega bogastva in vsega dovoljenega. The Boys razgalijo ZDA kot malokdo, predvsem pa ostro, brez milosti in seveda do zadnjega utripa … žal je tudi konec tak, da je vsakemu jasno, da določenih ščurkov pač ni mogoče iztrebiti in da vedno nekako preživijo in živijo, ne glede na to, kako škodljivi so.  

Rating: 5 out of 5.

Dynamite, 2019

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: